dilluns, 1 de febrer del 2010

ahir sa padrina

me va donar un parell d'oblades que li havien regalat, ella se'n va quedar dos.
Ja me les va donar netes, i jo vaig dir que faria peix a la mallorquina, però al final he fet un brou boníssim, i no sé si faré arròs de peix o si mos prendrem es brou amb un parell de musclos, unes anelles de calamar i una grapedeta de gambes pelades.

Brou de peix amb ses oblades de sa padrina

Ingredients:
  •  4 oblades
  • una ceba grossa
  • dues tomàtigues madures
  • aigua
  • sal, pebre bo i pebre vermell dolç
  • un roll d'oli
Elaboració:
Fer el peix a tallades, i sofregir-lo dins una olla, quan està ben sofregit, afegir sa ceba tallada a bocinets.
Quan sa ceba és mig cuita, afegir sa tomàtiga també a daus, i courer-ho 3 minutets a foc fort.
Arribat aquest moment, afegir al sofregit dues cullerades de pebre vermell i fer tres bones remanades i afegir aigua freda, quant més freda sigui millor, així que si li voleu posar poc d'aigua i lo altre gel, millor encara.
Coure fins que trobeu que ja està bé.

5 comentaris:

Francesc ha dit...

No dubte que serà boníssim. Ara, m'ha vingut un dubte: com així cal posar-hi l'aigua tan freda i, fins i tot, congelada? Salutacions

xisco ha dit...

Francesc si vols una explicació fàcil és per què queda millor, i si quan comença a bollir li romps es bull un parell de vegades encara quedarà millor.
S'altré explicació, és que fer un brou és com fer una infussió, així que quanta més quantitat de material està en contacte amb l'aigua més substància anirà a s'aigua per això totes les infussions, es fan amb fulletes o bocinets petits. però també hauràs sentit que una infussió no s'ha de fer amb aigua bollint, idò el brou igual, si tu fiques una pitera de pollastre sencera dins una olla d'aigua que estigui bollint, lo únic que conseguiras és que el pollastre es tanqui i no deixi sortir tanta substancia com treuria si l'aigua fós freda i s'encalentís tira a tira.
Així que per fer un brou, la carn o el peix, fet bocins i amb aigua freda.
En canvi si lo que vols és menjar un bon bollit, talls grossos i aigua bollint.
Esper que t'hagi convençut.

Mai ha dit...

Guapo, tu saps el risc que corres convidant-me a berenar? mira que un dia d´aquests tens una donassa a la porta de casa demanant-te una llesca de pa amb oli, sort que jo amb pa i oli ja estic contenta, ah i un bollo de xocolata ben negra.
Ara vaig a veure si la Vicky em diu alguna cosa de les oblades que no se que són , tot i que suposo que deu ser un peix de roca ben guapo , o no, ves a saber.
La mare també li posa una cullerada de pebre , però lo de l´aigua ben freda m´ho has d´explicar , això d´aprendre coses noves em fa una il.lusió que pensaré en l´aigua freda fins que m´ho contis.
una abraçada.

Francesc ha dit...

M'has ben convençut, sí senyor. Moltes gra6!!!

Francesc ha dit...

M'has ben convençut, sí senyor. Moltes gra6!!!