Ingredients:
- 500 gr de farina fluixa
- 300 gr d'aigua
- 10 gr de sal
- 5 gr de llevadura de forn
Al bol de la pastadora, juntar la farina, amb la sal i el llevat fet miques.
Afegir l'aigua a temperatura ambient, poc a poc, a mesura que l'hagi de menester n'hi fotem un rajet més.
Pastar-ho devers 15 minuts, fins que es vegi una pasta ben fina.
Posar farina a un altre bol, i ficar-ho dins sa gelera, tapat amb un pedaç eixut. Ho deixarem unes 12 hores dins sa gelera. Jo el vaig pastar devers les 16:00 i l'he tret de sa gelera a les 10 quan m'he aixecat, jijiji.
Quan el treis, no l'heu de pastar, heu de dibuixar mentalment un quadrat, i juntar cada punta al centre del pa, sense pastar-ho gens. Posar la bolla resultat a un pedaç enfarinolat, i deixar tovar dues hores fora de sa gelera.
3 comentaris:
M'has fet gola de fer-ne jo també. Salutacions. ;D
Te una pinta acollonant aquest pa teu, això de posar-se a pastar enganxa, t´ho dic jo , m´agrada dir-li pastar , saps que mai se com dir-li? em costa dir-ho perquè mai se si m´entenen, a partir d´ara pasto a la pastera com al meu poble!
Ara probaré aquest teu, avui he fet un llevat, que es fa com aquest teu reposant sis hores o tota la nit a la nevera , jo l´he reposat unes quantes mes perquè me n´he oblidat i l´hora que era ja no podia enfornar així que l´he fotut a la nevera i demà faré l´invent i ja veurem que tal.
ei la calçotada en familia brutal oi?
besades
hola mai! a jo també me costava saber com dir-li amasar, pastar, mesclar, així que li vaig demanar a sa padrina com feien es pa quan era petita, i va dir pastar així que amb pastar se va quedar, i després a sa pasta també tenia es problema de si es deia masa, o massa, i li vaig demanar a na xesca, i me va dir que millor pasta així que m'ho varen aclarir ses dues.
Jo ara tenc un altre pa dins sa gelera per courer-lo demà matí, si vols venir a berenar de pa amb oli, vine, farem un barenillo.
Publica un comentari a l'entrada