dimarts, 26 de gener del 2010

com fer pectina

Fer pectina a casa és molt més fàcil del que pensam!

Per fer una pectina només hem de bollir alguna fruita amb pell i pinyols, per exemple per fer una confitura  de taronges agres, pelariem les taronges, i després separariem la part taronja de la pell, de la part blanca, però la reservariem juntament amb els pinyols.

Tallariem  la pell de la taronja a tires primones, i quan ho fessim coure tot, el sucre amb el suc i les pells tallades a tires, ficarem els pinyols i les pells blanques a un mocador o torcaboques primet de tela, el fermariem, i ho possariem a coure juntament amb lo altre, així treuriem la pectina de la taronja.

Però bono, pensant que no només s'emplea per confitures de taronja, ara escriuré una de les pectines més bones de fer.

PECTINA
Ingredients:
  • 4 pomes golden
  • 1'5 litres d'aigua
Elaboració:
Tallar grollerament la poma, després d'haver-la rentat amb aigua.
Posar dins l'olla amb aigua, i fer-ho bollir, devers 20 minuts.
A un escorridor, posar-hi un pedaç, com si haguessim d'escolar un fumet de peix, i tirari el contingut de l'olla. Ho prensau bé, per fer caure tot el líquid.
El líquid obtingut, si trobau que té molta aigua ho feis reduïr, i així ja teniu la pectina per fer confitures.

1 comentari:

FRANCESC ha dit...

Ets un artista, sí senyor!!!