diumenge, 24 de gener del 2010

un pessic coent a la vida
S'altre dia a Binissalem, varem tastar una confitura coenta amb unes torrades que tenien formatge fresc d'escampar. Sa recepta és de na Neus Santaner, li vaig demanar i ella va accedir a dónar-me-la, supòs que no li sabrà greu que la públiqui, així que aquí va:Confitura coenta
Ingredients:
 • 1000gr de sucre
 • 1 tassa de vinagre
 • 1 tassa de pebres blancs
 • 1/3 tassa de pebres de cirereta vermells
 • Pectina


  Elaboració:
  Tallar els pebres i les cireretes a brunoise, i reservar.
  Posar al foc, sa sucre i el vinagre en es foc, i quan començi a bollir, afegir-hi els pebres i remenar durant 15 minuts
  Aturar el foc i deixar refredar 20 minuts.
  Tornar al foc, i coure 15 minuts més a foc fluix, per que si ho feim a foc fort, mos caramel·litzarà i ja no serà confitura.
  Aturar el foc i empotar.
  Omplir els pots bens plens, i quan els tapes, els posses cap per avall, així crees un buit, sense necessitat de courer-los. Aquest procés s'ha de fer amb sa confitura ben calenta, si és teba no sortirà bé i se tornarà dolenta!

  Esper que la tasteu, per què és impressionant, jo la pectina que he empleat era una que tenia congelada de quan vaig fer codonyat, l'he possat a reduïr fins que només ha quedat aquell bol que se veu a sa foto.

  4 comentaris:

  Francesc ha dit...

  Em sembla una recepta molt interessant. Només passa que no tinc els pebres coents de cirereta. Potser, si mai la faig, i hi pose vitets (=bitxos, a la valenciana) hi aniria per un estil, no? Una altra pregunta, la pectina, on es pot comprar? A l'apotecaria, en algun gran magatzem? Gràcies per la paciència.

  xisco ha dit...

  a muller, per exemple en venen de pectina, o de sucre que ja té unes pols per espessir, també la pots fer tu a casa, crec que era bollint 1 kilo de pomes fetes bocins amb pell i tot, i després de bollir-ho, ho poses a escolar, i aquell brou que te queda és pectina. però si cerques per internet com fer-ho, també te sortirà.

  xisco ha dit...

  ah! i els pebres de cirereta, jo li he possat uns vermells coents que també venen tot l'any a qualsevol paradeta o botiga de verdures.

  La cuina vermella ha dit...

  Estimat, un vici de confitura coenta. A veure si trobem pectina... Un munt de besades, estimat.