divendres, 12 de febrer del 2010

llonguets 2.0

Com que tenc tant de temps lliure, darrerament, si el resultat d'una recepta no m'agrada, mir de cercar-ne una altre, i així, després de tastar-les triar la millor. Això és el que va passar amb la confitura de llimona, i el que ha tornat a passar amb els llonguets.
No dic que no fós un bon pa aquell que vàrem fer, però això de posar llet i oli en es llonguets no sonava gaire bé, si encara hagués estat pa de llet...
Però bono ahir cercant, vaig trobar sa recepta de puratos, i sense posar-li els ingredients químics, l'he feta, després en courer-los faré sa foto.

Llonguets 2.0
Ingredients:
  • 500 gr de farina de mitja força (250 gr fluixa + 250 gr força)
  • 300 gr d'aigua freda
  • 10 gr de sal
  • 25 gr de llevadura de pa
  • 100 gr de llevat
Elaboració:
Pesar les farines i juntar amb la sal.
Afegir el llevat, (que ja tenim fet des de fa una setmana, si no el sabeu fer, he posat un enllaç amb un altre post del blog.) i anar pastant.
Disoldre la llevadura amb l'aigua freda, anar afegint a la farina a mesura que l'hagi de menester, fins que li hagim incorporada tota.
Pastar fins donar-li una textura més o manco correjosa.
Deixar tovar, i en haver duplicat el volum, fenyem la pasta, fent un rectancle.
Embolicar fent com un braç de gitano, i fer tallades de dos o tres dits de gruixa, segons els volgueu de grans, així els heu de tallar.
Deixar tovar damunt una tela enfarinolada, i amb un plec de tela entre llonguet i llonguet, han d'estar aferrats els uns als altres, així quan tovin, ho hauràn de fer a lo alt.
Donar la volta a l'hora de posar-los a sa llauna, i fer un tall llarg i fondo, de cap a cap.
Enfornar.