diumenge, 7 de febrer del 2010

estem arreglant sa marjada

per què volem sembrar un parell d'oliveres i alzines. També vull fer-hi unes parades en crestall, per aprofitar sa terra.
Però es dijous feia un poc de brusca, i mos vàrem estimar més, xermar un parell d'arbres i empaltar-ne uns altres, que no agafar sa dalla, i començar a segar.
Així que quan vàrem acabar amb els arbres d'adalt, vàrem baixar a sa llimonera, i es padrí,la va xermar, li va treure la mitat de branques, i com que anava plena de llimones, ja vos podeu imaginar que vaig voler fer.

CONFITURA DE LLIMONA
Ingredients:
  • 2000 gr de llimones
  • 1000 gr de sucre
Elaboració:
Pelar un quilo de llimones amb un pelador i així la part blanca quedarà a la llimona.
Tallar aquestes pells a juliana i bollir-les canviant-li l'aigua 4 vegades, sense que perdi es bull.(és a dir, posau una olleta a bollir, quan bull li posau les peles, i en aquest moment, posar una altre olla d'aigua a bollir, i quan aquesta rompi es bull, escolau ses pells i les ficau dins aquesta aigua neta, així fins que li hagim fet tots els bulls.)
Mentres es bullen les pells, sucarem les llimones. Han de sortir 500 gr de suc.
Afegir el suc al sucre, i afegir-hi les pells.
Seure al foc, i posar a foc fort fins que rompi es bull, arribat aquest moment, baixar el foc al mínim i coure 60 minuts.
Empotar en calent.

Jo estic content amb el resultat, però esperava una confitura pràcticament transparent, i ses dues vegades m'ha quedat fosca, així que supos que deu quedar amb aquest color.

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Bé, no sé com deu ser el color de la confitura de llimó, però aquesta que has fet diu "menja'm". Aquells pots capgirats és perquè facen el buit, veritat? Salutacions

xisco ha dit...

uep francesc! Els pots estan girats, per què he trobat que sa foto quedaria millor, però ja els havia tengut una estona capgirats per fer el buit.

La cuina vermella ha dit...

Quina alegria, poder fel melmelades amb els fruits saborosos de casa. Xisco, ets el millor.