Així que a gastronomiaycia, tenien una recepta força interesant, però me l'he feta venir bé, per què me faltaven un parell d'espicies i el vi, era rosat en lloc de blanc.
Ingredients:
- 400 gr d'arròs
- 2 talls de salmó
- 1/2 ceba
- 2 alls
- 200 gr de vi blanc o rosat
- 100 gr de xíxaros
- 1/2 cd de cúrcuma
- 1/2 cd de jenjibre en pols
- 1 Cd d'oli
- 1500 gr de fumet de peix
- sal i pebre bo
- 80 gr de formatge ratllat
Fer un fumet amb la pell del salmó i les espines, si li fa falta posar un o dos cubs de brou de peix per donar-li gust.
Posar una paella al foc, i sofregir-hi la ceba, un cop sigui transparent, afegir l'all picat. Fer dues voltes, i afegir l'arròs, remenar-ho fins que sigui transparent, i arribat aquest moment, afegir el vi, deixar que l'absorveixi, i en aquest moment, afegir els xíxaros, la cúrcuma i el jenjibre, remenar-ho i anar afegint el brou de tassó en tassó fins que l'arròs sigui cuit. Quan li quedin uns 5 minutets per acabar de coure a s'arròs, se li ha d'afegir el salmó tallat a cuadradets, així no serà masa cuit.
Es important, no afegir brou, mentres no s'hagi begut el que li heu posat abans. Corregir de sal i pebre bo.
Quan es cuit, treure del foc i afegir el formatge ratllat.
1 comentari:
M'agrada molt el salmó. Segur que un dia d'aquests prepare eixe arrosset tan bo. Salutacions.
Publica un comentari a l'entrada