En aquesta pàgina en concret, hi ha la recepta del cabell d'àngel, és una recepta bastant bona de fer, i sense cap complicació, jo no l'he seguida al peu de la lletra, per què vull sembrar un parell de llavors, i si hagués rostit les carbasses dins el forn, no m'haguessin servit de res.
Cabell d'àngel
Ingredients:
- carbasses antigues
- sucre
- canyella i llimona
Lo primer que haurieu de fer és triar quin procediment farem, si el del llibre o el meu, la diferència només es troba al principi d'aquest. Si heu triat la meva, podeu seguir llegint aquí, si heu triat l'altre, heu d'anar a la foto, i fer-li clik per seguir llegint.
Xapar la carbassa amb un ganivet i separar les pells, de la polpa i les pipes.
Les pells no serveixen per res, però les pipes mos serviran per tenir més carbasses l'any que ve, així que les escampau damunt un paper de diari, i les deixau secar. fins a l'hora de sembrar.
Per coure la polpa, som posat una olla d'aigua al foc, i quan ha arrencat el bull, li som ficat a dins. L'he deixat coure una hora, i després he aturat el foc i l'he deixat refredar mentres preparavem el foc per dinar, avui hem tengut torrada.
Tornant al cabell d'àngel hem d'escolar-lo i pesar-lo.
Per cada lliure de cabell, pesarem 9 unses de sucre.
A jo m'ha sortit 2845 gr de cabell.
- 2845gr : 400gr = 7,112 lliures
- 7'112 lliures x 9 unses = 64,0125 unses
- 64,0125 unses x 33gr = 2115 gr de sucre
Afegir un tassó d'aigua i a coure amb el canó de canyella i les pells de llimona. Seure al foc, i coure fins que tengui un color fosc i un bon aroma, anar remenant seguidament, per què com que té poc líquis es cremarà si no hi esteim pendents.
Afegir aigua si l'ha de menester.
Empotar en calent com qualsevol altre confitura.
2 comentaris:
Hi tens tota la raó: això és un tresor de saviesa tradicional. Salutacions
I ja podem fer robiols per Pàsqua... i què no és guapo això?? jo encara en tenc de l'any passat de cabell d'àngel... me pareix que enguany no en faré de confitura.
Publica un comentari a l'entrada