dimecres, 29 d’octubre del 2008

s'aigua és poesia


Avui ha fotut una aigada i una ventada que feia por, n'ha fet devers 3 hores, i durant aquest temps no he fet res, més que es dinar, cuinat de ciurons, i escoltar sa radio.
Amb això que estava pensant amb sa padrina francisca, i com que sempre ve a sa mateixa hora, he trobat raro que no hagués vengut.
Però després he enguaitat per ses vidrieres i he tornat a veure com es vent movia antenes de televisió que havia tirat, teules que havien volat, bosses de fems... i no he trobat raro que sa padrina no vengués, i lo millor de tot, és que he trobat que veure tot allò que volava o s'arrossegava, era poètic.
No feia ni dos segons que estava pensant això, que sent com s'obrin ses vidrieres de sa botiga, i he anat a veure qui era, i qui ha estat? sa padrina!
Ha dit que venia perque havia de menester pa, i perque no podia treure aigua de sa cisterna perque amb es vent que feia, sa porta li hagués caigut per es cap..i és vera, és una portassa de ferro que pesa prop de 20 kilos, i se n'ha enduit una botella.
Però lo que realment me fa veure que es Capdellà, segueix plè de poesia, és poder comprovar que ni es temps, ni sa moda, no saben on som. Sa padrina és arribada amb:
  • bossa de plàstic en es cap, per no foter-se es moldeado.
  • 3 jaques una damunt s'altre i un jersei davall, sa tercera jaca només se podia fermar dos botons, perque els altres no arribaven a cordar-se.
  • sa falda
  • ses mitges
  • ses sabates
  • i un paraigos que es vent casi l'ha espanyat.
Cada dia que pasa, estic més enamorat de sa padrina francisca, és única, i només puc dir que si s'aigua en Es Capdellà és poesia, sa padrina Francisca és sa poetessa que escriu, viu i conta s'història des Capdellà.

9 comentaris:

Francesc ha dit...

Es nota que t'estimes molt sa padrina Francisca. Escolta, tal com la descrius, segur que la fitxa l'Almodovar per a alguna pel·li... Xisco: tu ets el poeta de Capdellà en forma de dolços i paraules. Salutacions.

Joan Miquel Perpinyà ha dit...

Darrerament m'agrada molt llegir el teu blog perque estàs molt ocurrent i poètic. Tens rao però jo ho diria d'altra manera: la pluja es poessia. I tu l'historia de la padrina Francesca m'ha fet riure molt, que així com estic avui, no és poc. Un beso i meam quan veim es cotxo nou...

Chis ha dit...

Ai Xisquet!! sa padrina Francisca és un fenómeno dels que ja en queden pocs, natural com les fons ufanes. Què fa fred? se tapa. Què s'havia posat els tubos? ido bossa de plàstic pel cap. Què les calces duen una carrera? Idò un poc sezida i ja va bé. I si troba que jo he de nombre Margot, idò me diu Margot... i una bona rialla fresca. Això és el millor del món.

xisco ha dit...

francesc, oreto i xesca, gràcies....

Civil.... ja ho sé que tu sempre ho diries tot de sa forma més enrevessada possible. Que no mos havíem de veure es dimarts o es dimecres.... ai.. ja és vera que es costums no canvien.

Anònim ha dit...

Visca la padrina francisca! jaajaj! Segur que és total! Me la imagin amb tots els detalls que has descrit, sa bossa de plastic, les jaques, ses mitges, paraigos mitg romput! ajjaja

Sara ha dit...

Tú sí uqe estàs fet un poeta...

La cuina vermella ha dit...

La Padrina Francisca, és com si fos també la nostra padrineta, li tenim molt de carinyo, és tant autèntica!!!
ai, que és guapa!

Sara ha dit...

Ondia, la fotografía! No l'havia vist en la primera ullada, i l'hi trovaba a faltar al post... Tota una estrella, com sempre!

xisco ha dit...

sara: és que no la podia carregar perquè era enorme i pesava molt, per sort, na xesca m'ho ha dit, i l'he reduida i tot d'una l'ha carregat!