dilluns, 20 d’octubre del 2008

operació bunyol '08


Des de divendres no he tengut talent de menjar un bunyol, i tampoc hagués tengut temps per fer-ho, ara mateix duc més de 100kg de bunyols fets, i demà he de fer es de vent, i es de crema. però como lo prometido es deuda...
m'he fet un embolic amb es video, si m'aclareixc el pujaré


BUNYOLS DE PATATA O MONIATO

INGREDIENTS:
  • 1000 gr de patata o moniato o mig i mig
  • 500 gr de farina de força
  • 200 gr de llet
  • 200 gr d'aigua
  • 3 Cd de mantega
  • 50 gr de llevat de pa
ELABORACIÓ:
Bollir ses patates i moniatos amb sa pell, que són cuites, pelar-les i passar-les per es passa-purés.
Afegir ses tres cullerades de mantega o margarina i remenar.
Afegir es tassó de llet, i a dins es tassó d'aigua fondre es llevat i afegir-ho allà mateix.
Posar-hi sa farina fins que tengui sa consistència que toca, s'han de poder manejar. en es vídeo crec que se veu sa textura.

IMPORTANT:
  • PER FER ES BUNYOLS S'HAN D'ANAR BANYANT SES MANS A DINS AIGUA SALADA, PERQUÈ SA PASTA S'AFERRA A SA MA I NO SE POT FER FEINA.
  • S'OLI HA DE SER BEN CALENT, PERQUÈ SINÓ S'ABEUREN D'OLI I NO FAN BON MENJAR.

12 comentaris:

Chis ha dit...

Ja ho vaig dir l'altre dia: a mi m'agrada que l'aigua sigui ben salada i la sal exciti els receptors de la llengua.
Ah, Xisco, gràcies per la serenata del diplodocus... super romàntic!!

neula ha dit...

mosiiiiito dame el clavel
dame el clavel de tu boca.
que pa eso no hay que tener
muxa verguensa ni poca

clavelitos. clavelitos. clavelitos de mi corasooooon
yo te traigo clavelitos. colorados igual que un fresoooooon.
(quina ràbia sa tuna dels collons. però per Santa Úrsula toca. I PUNT!)

QUINA MENGERA DE BUNYOLS!
Au! vaig a bollir patates tot d'una.

P.S. ja te tenc sa llet controlada. esper que diguis coses.
una besada wapo

Gemma ha dit...

Ho he entès bé? 100kg o 100 bunyols????
Ja tinc ganes que pugis el vídeo per veure tot el procés ;)

Francesc ha dit...

Això dels bunyols és tot un art. Ací, per València, en solem fer de carabassa, sobretot a Falles. Però no en sé la mida ni com es fan. Ja li ho demanaré al meu sogre i, si t'interessa, te n'envie la recepta per correu electrònic. D'acord? Salutacions

xisco ha dit...

mem... estimada xesca meva des meu cor i de sa meva vida.. es romanticisme no és lo meu... però quan toca toca.. i amb tu ha tocat amb es diplodocus.

Gemma: si 100 kg però des de es dijous, avui per exemple només n'he fet 20 kg... però en pens seguir fent dins que a tothom els hi surtin per ses orelles..

Nofre: espera a sa setmana que ve, i te diré coses, aquesta vaig de cul.

Francesc: jo tenc sa recepta valenciana des bunyols de carbassa, tenc un conegut que és d'alacant i me la va donar l'any passat, si la trob te la donaré si la vols.

Au, vaig a sopar a dutxar-me, a llegir un poc i a jeure.
Així que salut i bon jeure a tots.

Gemma ha dit...

Francesc, jo tinc la recepta dels bunyols de carbassa al blog:
http://lacuinadecasa.blogspot.com/2007/03/bunyols-de-carbassa.html

La cuina vermella ha dit...

O sigui ets el rei del bunyol eh!! Ja tenim ganes de veure el video per veure't fer sa feinada!
Ai les madones del teu colmado que contentes deuen estar amb tu!
gràcies per la recepta amic.

Sara ha dit...

mmm... bunyolets, que bons!

Francesc ha dit...

Gemma, ets un solet. Salutacions. Xisco, ja saps com és la Gemma en el tema dolços. Si ella diu que té la recepta, segur que és boníssima.

Mai ha dit...

Xisco, estic desesperada , ja se que 100 kg de bunyols no es fan amb un plis plas, pero home !!! que ja fa quatre dies que em tens esperant a la porta del post , la imaginació em traiciona després de tantes entrades a veure si ja l´has penjat.
T´asseguro que quan hi sigui serà la meva prioritat! faré bunyols com a despedida de la feina........

Un petó i jeu que els bunyols t´están estragant.

La cuina vermella ha dit...

Nen, corroborem que ets el rei del bunyol!!! quina traça!

petons.

Anònim ha dit...

Heu completat uns bons punts allà. Vaig fer una recerca sobre el tema i va trobar la majoria de les persones que tenen la mateixa opinió amb el seu bloc.