dijous, 4 de febrer del 2010

llonguets

Abans solia que se'n veia per tot d'aquest pa, i te podies fer un entrepans impressionants, però darrerament per trobar-ne has de baixar a palma, i no són gaire bons segons on els compris. Així que vaig cercar una recepta, i en vaig trobar una a un blog d'una dona que es diu Auro, però no m'ha fet el pes. Aquí va sa recepta, però quan en trobi una millor, la penjaré.

Ingredients esponja o llevat:
  • 20 gr de llevadura
  • 60 gr de farina de força
  • 60 gr d'aigua
  • 5 gr de sucre
 Ingredients:
  • llevat
  • 100 gr d'aigua
  • 200 gr de llet
  • 20 gr de sal
  • 20 gr d'oli
  • 600 gr de farina de força
Elaboració:
Fer una pasta amb el primer grups d'ingredients, i deixar tovar una hora i mitja.
Fer una pasta amb la resta d'ingrents i afegir-li el llevat, pastar, i deixar reposar una horeta més o manco.
Quan ha pujat, esclafar sa pasta formant un rectangle, i doblegar-la sobre ella mateixa, com si fessim un braç de gitano.
Fer tallades amb un ganivet esmolat, que facin uns dos dits de gruixa.
Posar ses tallades damunt un pedaç enfarinolat i tapar amb un altre pedaç durant dues hores.
Compondrer-los dins sa llauna, i fent-li un tall que arribi més o manco a la al centre de la peça, enfornar-los.
Encalentir el forn a 230º. posar un bol de ferro o una olleta amb aigua per que faci vapor.
Quan hem ficat els llonguets, baixar el forn a 200º i coure 30 minuts més o manco.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Doncs no fan mala cara aquests llonguets. Darrerament veig moltes receptes de pans saborosos i em fa ganes de fer-ne jo sense la panificadora. Ja veurem. Salutacions Xisquet

Xavier ha dit...

Et recomane els llonguets del Forn dels Paners (al carrer dels Paners de Ciutat, vora Cort). Són boníssims!

Crec que els llonguets són un dels pans més difícils de fer!