dimecres, 10 de febrer del 2010

algunes vegades

deixar de banda la tradició, per emplear la tecnologia, dóna bons resultats.
La confitura de llimona que vaig fer, va quedar fosca, i com que no era el resultat que jo esperava, no vaig quedar content. Li vaig estar donant voltes, fins que quan me vaig aixecar es dilluns, ho vaig veure clar: havia d'emplear pectina!
Així que ahir horabaixa, vaig anar a muller a comprar-ne, es diu Gelierfix 1zu1.
Els resultats són interesants, per què no has de menester que redueixi l'aigua de la confitura per què quedi presa. això implica que surti més confitura.
Ni aquesta recepta ni la de l'altre post són confitures, però per deformació familiar, si és una conserva de fruita i el conservant és sucre, és confitura.
Així que en termes tècnics:
  • Polpa de fruita + sucre ---------> melmelada.
  • Fruita sencera + almívar -------> confitura.
  • Suc de fruita + sucre -----------> jalea.  

Confitura de llimona 2.0
Ingredients:
  • 500 gr de suc de llimona
  • 750 gr de sucre
  • pell de llimona
  • 1 sobre de gelierfix
Elaboració:
Pelar un parell de llimones, i procedir a fer el mateix tractament que a la recepta anterior.
Posar a bollir el suc. Mesclar el sobre de pectina amb dues cullerades del sucre. Quan el suc començi a bollir, afegir la pectina i remenar, seguidament afegir el sucre. L'hem de tornar a fer bollir, i tenir-ho 1 minut bollint.
Empotar en calent i girar els pots durant 5 minuts.

2 comentaris:

Oreto Doménech ha dit...

BONÍSSIM!!

Xisco 3.5!!!

b7s

Francesc ha dit...

M'ha fet ganes de fer eixa confitura que expliques. El que passa és que no sé on podré comprar pectina per València. Ja ho trobaré. Salutacions.