dimecres, 29 de desembre del 2010

des porc s'emplea tot...

i això és ben vera! lo més mal d'emplear a les matances són els òssos, així que es fiquen en sal i així es conserven bastant de temps, per què la sal impedeix que els bàcteris es reprodueixin... però això que ho expliqui un altre... que jo me centraré en es bollit.

El bollit d'òssos, és una altre d'aquelles coses que no li agrada a tothom. Jo mateix feia un munt d'anys que no en menjava, crec que des de la darrera vegada que noltros vàrem fer matances i jo devia anar a 3er o 4rt d'EGB. Així que no les tenia totes amb jo a l'hora de fer-ne, però me vaig animar a fer-ne després de que en Nofre m'estiràs ses orelles per no haver-lo fet.

BOLLIT D'ÒSSOS

Ingredients:
  • òssos salats
  • col borratxona
  • pastanagó
  • patates
  • moniatos
  • colflori, broquil, bledes (suggerències d'amics del facebook)
Elaboració:
Pelar totes els tubèrcles i mirar de que tots tenguin la mateixa gruixa, així la cocció serà més bona de fer. reservar dins aigua per què no se rovellin.
Esfullar la col i xapar les fulles per el nirvi.
Blanquejar els òssos durant 3 0 4 minuts, tirar l'aigua i tornar a omplir l'olla d'aigua.


Amb això lo que feim és una especie de dessalat ràpid.
Ara ho farem bollir i quan dugui prop de mitja hora llarga hi afegirem el pastanagó, la patata i els moniatos, ho bollirem devers 10'-15' i quan hagi passat aquest temps, afegirem la col i les deixarem bollir 5'-7'.


Treure de l'olla dins una palangana i dinar.

8 comentaris:

starbase ha dit...

Peròoooo... i on és la pilota?...i la botifarra?... i la cansalada?... jejeje.

Es com una mena de mini escudella de balneari, amb perdò i sense voler ofendre. Punxar una mica, ofendre... mai :)

xisco ha dit...

no ofen qui vol... sino qui pot.. i el nostro bollit d'òssos, és moooooolt millor que la teva escudella amb pilota... que per cert jo la botifarra i les pilotes no les ficari a bollir mai...

#jajaja #socunbrut

Francesc ha dit...

Fa molt bona cara aquest bullit d'ossos. Amb pilotes o sense. Jo me'n menjaria un plateret. Salutacions

starbase ha dit...

Ni encara que fos un bollit interminable... XDD

xisco ha dit...

francesc, va ser molt bo!

starbase XD

La Taula d'en Bernat ha dit...

A mi aquesta col em compensa ben bé la pilota i la botifarra (jeje!).
Salutacions i bon 2011!!!

xisco ha dit...

jajaja anna, és molt bona!

neula ha dit...

MMMMMMMMMM
melota pura!
ara que aquesta pastanagaaaaaaaaaaaa!
no no i no!