dimecres, 15 de desembre de 2010

Aquest és el torró

més mallorquí, és un torró que recorda al massapà, però sense ser-ho. El podem trobar en varis formats: en coques (amb una neula a cada costat) o en barra. Qualsevol d'aquests dos formats pot tenir altres variants, pot anar farcit, ja sigui de codonyat, cabell d'àngel o fruites confitades o pot anar totsol.
Ara vos mostraré com se fà i si vos animau, disfrutareu de menjar torró, ja que és molt aromàtic i fresc al gust.

TORRÓ CRUU


Ingredients:
  • 1000 gr d'ametlla molta
  • 1000 gr de sucre
  • canyella
  • 3 llimones
  • 3 taronges

Elaboració:


Mesclar l'ametlla i el sucre, espolsar canyella a gust i ratllar la pell de les llimones i les taronges.
Ho mesclarem bé.




Ara sucarem les taronges i anirem afeginr suc de taronja a la mescla que hem fet fins que n'hagi de menester, amb dues taronges normalment basta.
Ha de quedar una pasta humida però manejable.
Ara noltros farem barres de torró farcides de codonyat.



Agafarem una fulla de paper de la mida de la caixa i la emplearem com a base.
Posarem una capa de torró, escamparem el codonyat i el taparem amb una altre capa de torró.
Amb la tapa de la caixa, farem sortir la barra del motlle.
Aquest torró se pot menjar tot d'una.

5 comentaris:

Massitet ha dit...

Bon dia, Xisco!
M'agrada molt, té molt bona pinta!
Enguany ja he fet el tarró de casa, però l'any que bé en faré una part amb aquesta barreja: la taronja i la llimona li han de donar un punt molt bo!

Besets!!

La cuina vermella ha dit...

cagundell, quina pintassa, això és melassaputa! nen, eres lo mas!

Oreto Doménech ha dit...

Ací li diem torró de panet i es fa entre dos neules, però es fa igual o ben paregut. Hi fan una variant que en lloc d'ametlla du cacau. Besets

Francesc ha dit...

Ja fa temps que li pegue voltes a l'hora de fer-me amb un motlle per a fer torró. A casa sempre n'hem fet, però ara fa uns anys que no en prepare. A veure si m'hi pose a l'any que ve. Aquests teus, segur que han estat un èxit. Salutacions

xisco ha dit...

ueeeeep, bon vespre estimats...

-massitet, disfrutaràs, ja ho veuràs!
-vermells, voltros sou l'òstia!
-Oreto, aquí també és fa entre dues neules, però a jo m'agrada més en barra.
-Francesc t'has de fer un motlle, noltros els tenim des de fa molt de temps, a jo me'ls va donar sa padrina francisca, que són els que ella empleava.