dimarts, 14 de desembre de 2010

quan he vist

que no havia fet mai un post sobre el llom amb col, he tengut un colapso! No m'ho podia creure, com puc haver deixat oblidat un dels grans plats de sa roqueta.
És un plat amb un gust molt senzill i fi, un poc dolç pero sense fer el plat fat, és ideal per menjar-lo en dies de fred, però tampoc està gens malament per menjar-lo en s'estiu.
Per jo es millor acompanyament per aquest plat, són unes patates frites a cantons.


LLOM AMB COL
Ingredients:

Iingredients per els farcellets
  • Col
  • llom
  • sobrassada
  • botifarró
  • sobrassada
Ingredients per la guarnició
  • carn magre o costelleta
  • ceba
  • tomàtiga
  • panses
  • pinyons
  • maizena
  • oli d'oliva, sal i pebre bo
Elaboració:
Per fer els farcellets s'ha de desfer la col, mirant de treure les fulles senceres, s'han d'anar escaldanti els hi hem de llevar el nirvi més gruixat.Quan tenim les fulles escaldades, les estendrem damunt una taula i al centre de cada fulla hi possarem una tallada de llom salpebrada amb un tall de botifarró i un altre de sobrassada, ho embolicant fent un paquetet ben tancat i ho reservam.



S'ha de fer la carn a bocinets i la reservarem. També tallarem la ceba i la tomàtiga a quadradets i la reservarem.






A una pella amb un raig d'oli, daurarem la carn salpebrada.






li afegirem la ceba, la deixarem suar i quan estigui pràcticament cuita, afegirem les panses i els pinyons, els hi farem un parell de voltes i li afegirem la tomàtiga.

 


Ara, li afegirem els farcellets i els cobrirem d'aigua, ho deixarem coure 20 minutets per cada banda, i treurem els farcells.
 

A un tassonet diluirem la maizena amb un poc d'aigua fresca (i és important que sigui fresca per què no mos quedin grumolls) espessirem la salsa i servirem per damunt dels farcells.

1 comentari:

Cuinetes ha dit...

Aquests farcellets tenen una pinta boníssima!!! I aquesta salseta ... amb les patates fregides acompanyant-la!!!

M'encanta!

Una abraçada!!!