El bollit d'òssos, és una altre d'aquelles coses que no li agrada a tothom. Jo mateix feia un munt d'anys que no en menjava, crec que des de la darrera vegada que noltros vàrem fer matances i jo devia anar a 3er o 4rt d'EGB. Així que no les tenia totes amb jo a l'hora de fer-ne, però me vaig animar a fer-ne després de que en Nofre m'estiràs ses orelles per no haver-lo fet.
BOLLIT D'ÒSSOS
Ingredients:
- òssos salats
- col borratxona
- pastanagó
- patates
- moniatos
- colflori, broquil, bledes (suggerències d'amics del facebook)
Pelar totes els tubèrcles i mirar de que tots tenguin la mateixa gruixa, així la cocció serà més bona de fer. reservar dins aigua per què no se rovellin.
Esfullar la col i xapar les fulles per el nirvi.
Blanquejar els òssos durant 3 0 4 minuts, tirar l'aigua i tornar a omplir l'olla d'aigua.
Amb això lo que feim és una especie de dessalat ràpid.
Ara ho farem bollir i quan dugui prop de mitja hora llarga hi afegirem el pastanagó, la patata i els moniatos, ho bollirem devers 10'-15' i quan hagi passat aquest temps, afegirem la col i les deixarem bollir 5'-7'.
Treure de l'olla dins una palangana i dinar.
8 comentaris:
Peròoooo... i on és la pilota?...i la botifarra?... i la cansalada?... jejeje.
Es com una mena de mini escudella de balneari, amb perdò i sense voler ofendre. Punxar una mica, ofendre... mai :)
no ofen qui vol... sino qui pot.. i el nostro bollit d'òssos, és moooooolt millor que la teva escudella amb pilota... que per cert jo la botifarra i les pilotes no les ficari a bollir mai...
#jajaja #socunbrut
Fa molt bona cara aquest bullit d'ossos. Amb pilotes o sense. Jo me'n menjaria un plateret. Salutacions
Ni encara que fos un bollit interminable... XDD
francesc, va ser molt bo!
starbase XD
A mi aquesta col em compensa ben bé la pilota i la botifarra (jeje!).
Salutacions i bon 2011!!!
jajaja anna, és molt bona!
MMMMMMMMMM
melota pura!
ara que aquesta pastanagaaaaaaaaaaaa!
no no i no!
Publica un comentari a l'entrada