dijous, 31 de juliol del 2008

peix a la mallorquina

Ingredients:
  • Anfós o peix de textura parescuda.
  • patates
  • Bledes
  • Espinacs
  • Tomàtiga
  • ceba
  • julivert
  • panses grosses
  • oli
  • sal i pebre bo
Elaboració:
Pelar ses patates i tallar-les a rodanxes de poc més de mig centímetre. col·locar en es cul de sa greixonera, salpebrar-les i tapar-les amb el peix.
Tallar totes ses bledes i ets espinacs a juliana gruixada, i la resta d'ingredients a quadrets de devers 1cm. Mesclar-ho tot, mirant de prémer un poc perque vagi amollant un poc de suc, i trempar. Tapar es peix amb aquesta mescla, i ficar-ho al forn tapat amb paper de plata. En ser cuit, treure i servir.

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Aquesta recepta és d'aquelles que segur que m'agradaran, enamorat com sóc de la cuina mallorquina. L'explicació i les fotos són magnifiques. Xisco, ets un cuiner de primera!!! Salutacions i una abraçada ben grossa.
P.S. Quina llàstima que internet no permeta "tasts" on line!

Chis ha dit...

Jo que som això que en diuen "lèrgica" al peix i al marisc, m'ho faig talment (sense panses) amb piteres de pollastres, però la tomàtiga la hi pos a tallades rodones damunt la verdura, perquè facin humit. També faig per sopars d'altri, talls petits de peix amb la verdura talment i embolicada amb pasta de fulls aprimada com si fos un brik.

xisco ha dit...

sa tomàtiga fa humil...