divendres, 23 de maig del 2008

Cocarroiets

ameam.... aquesta setmana tenc una feinada per es colmado, per exemple tenc 750 cocarroiets de verdura encomanats. Com que és s'unica elaboració que he pogut fotografiar, ara posaré sa recepta.

Pasta:
  • 200 gr de saïm
  • 200 gr d'oli
  • 200 gr d'aigua
  • 1 ou
  • 1000 gr de farina fluixa.
Verdura:
  • 1 Col de brotó (grandeta)
  • 2 manats de grells
  • 1 manat de juliverd
  • panses de ses grosses.
  • oli
  • sal, pebre bo, i pebre vermell dolç.
Elaboració: Fer sa pasta amb tots els ingredients i un cop s'hi pot fer feina, s'han de fer bolletes, com que els feim petits, les hem fet de 30 gr, però si els feim grossos, els feim de 70 gr.
Capolar es brotó, petit petit petit!!! i després es juliverd i es grells també petit, ho mesclau i ho trempau amb es pebre bo, es pebre bord i sa sal, banyar-ho amb oli d'oliva i començar a fer es cocarroïs.
Aplanar una bolla de pasta formant un cercle, no s'ha de fer molt prim, perque sino se romprà. En mig des cercle posar una culleradeta de verdura i un parell de panses. tancar es cocarroï i fer-li un cordonet.
P.S. COM QUE NO ÉS MOLT CLARA S'EXPLICACIÓ, AQUI HI HA UNA FOTO PER FER-HO UN POC MÉS CLAR.

4 comentaris:

Chis ha dit...

el farcit no el feim igual i jo quan n'he de fer tants de petits el que faig es aplanar una planxa i tallar la pasta amb un tallapasta, pos el farcit i els faig les puntes.
Fa estona que no en menj, però a jo m'agraden amb colflori i també els de ceba i sobrassada. Això sí, per jo un cocarroi ha de ser tret del forn i menjat, freds no m'agraden gens.

Francesc ha dit...

La veritat és que fan molt bona cara els cocarroiets. Ara, deu ser una feinada fer-ne 750 i d'aqueixa mida.
Per cert, "la col de brotó" és el mateix que "el bròquil"?
Pel que fa al comentari de Chis, es poden congelar els cocarrois? Són bons recalfats novament al forn?
Gràcies de bestreta per les teues respostes.

xisco ha dit...

nooo, per noltros a casa, a sa colflori li deim o col de brotó, o col de pinya, o colflori, o també n'hi ha que li faben dir coliflor... i lo de congelar-los noltros els anam congelant, però cruus. després quan els vols coure, els treus un parell d'hores per que se desgongelin, i els cous. jo en es petits, no els faig descongelar, perque els coc a 150 -160.

Pep ha dit...

Soy mallorquín pero vivo en Barcelona desde los doce años, actualmente tengo setenta.
Soy un apasionado de las comidas mallorquinas, cocas, panadas, cocarrois etc. vaya todo de todo. Mis padres me enseñaron a cocinarlas y lo practico a menudo.
Me ha gustado muchísimo tu blog.
Felicidades.
Hablo el catalán y cuando vengo a Mallorca le pego al mallorquín, pero no lo se escribir.