dimecres, 7 de maig del 2008

pa blanc


Aquesta setmana he posat un producte nou a sa botiga. HE APRES A FER PA BLANC, pentura pot pareixer que no és molta cosa... però ha estat tota una experiència.
Lo primer que vaig fer va ser es llevat, perque només amb llevadura comprada, no sortia gustos.
LLEVAT:
100 gr d'aigua embotellada.
100 gr de farina blanca.
Mesclar els ingredients i deixar fora de la gelera, tapat amb un padas banyat. Al dia següent. afegir la mateixa quantitat d'aigua i de farina, i seguir el mateix procediment del dia anterior, i així una setmana, quan vagin passant els dies, veureu que fa unes bimbolletes, AIXÒ ÉS VIDA.... són els llevats o llevadures que hi ha a l'ambient, que han estat capturades per sa farina, i fa llevar sa mescla. ES MOLT IMPORTANT ALIMENTAR, ÉS A DIR, AFEGIR FARINA I AIGUA CADA DIA O CADA DOS DIES, PERQUE SINO SE MORIRA.

Quan ja tenim es llevat, toca sa farina... pot pareixer un doi.. però jo aqui vaig caure. Pensava que com que havia de tovar, hi havia de posar farina de força.
IDÒ NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, s'ha de posar farina fluixa, de sa des xotet de tota sa vida, com deia aquella des llibres de "sa nostra" LAS HARINAS BIEN ETIQUETADAS, SINO... TRABAJAR CON ILUSIÓN PARA ACABAR CON LAS ALAS CAIDAS;

PA BLANC:
200 gr des llevat
250 gr d'aigua (embotellada)
20 gr de llevadura de forn (comprada)
10 gr de sal
500 gr de farina fluixa

Encalentir s'aigua, pero no a una temperatura molt alta.
Fondre es llevat i sa llevadura dins aquesta aigua, afegir-hi sa sal, i sa farina. Pastar fins que quedi una pasta fina, però no en excés, perque cremareu sa pasta i no anirà bé. deixar tovar. i quan té el doble del volum inicial, FENYER, que això vol dir treure s'aire que se forma dins es pa. Donar la forma desitjada i deixar tovar una altre vega. enformar a 200º durant 60'. Sa temperatura canvia depenent des forn i de sa mida des pa.

PS: MELASSSSSSSSSSSSSA PUTA!!!!

1 comentari:

Chis ha dit...

Tu ho has dit, estimat amic, MELASSA PUTA!!!
amb oliet i sal... mmmm ara en menjaria dues llesques d'aquelles de dliumenge...