molt ses coques de patata i ses de matafaluga, però mai les he sabut fer, i cada vegada que les provava de fer, era una decepció. Així que vaig pensar que per nadal, les havia de dominar, perque se'n mengen moltes, i vaig començar a trescar per sa biblioteca, per internet, i per ses madones, fins que vaig tenir devers 20 receptes diferents, i vaig mirar més o manco com fer una mitja de ses receptes que tenia, i després d'una setmana de tudar pasta, i temps, vaig conseguir una recepta bastant acceptable. És aquesta.
Al puré li afegeixc el sucre, es saïm, i els ous, i ho mescl, quan està tot ben mesclat, li afegeixc es llevat, que ja ha d'haver tovat, fins a doblar el seu tamany.Afegir la farina que falti, per completar el kilo, i pastar-ho una bona estona, deixar-ho reposar tapat amb un film.
Per fer ses de llavors, substituiexc part de sa llet, per anís dolç, però li pos s'anís no en es llevat, sinó a sa mescla des sucre, amb s'ou i el saïm.També en aquest moment, és quan li pos sa matafaluga. i després ho faig exactament igual que ses de patata.
Després de que hagi pujat, li fot un cop, per fer-la baixar i la faig porcions. Si han de ser individuals, les faig de 80 gr, però per ses de nadal, les faig de 250 gr. Les pos a una llauna amb paper de cuina, i ben separades perque puguin crèixer i no es besin, han de tovar tot es vespre, per poder courer-les es matí.
Després s'han de coure, el meu forn és d'aire, per lo tant amb el forn ben fret, les pos uns 20 minuts a 140 graus, però si el vostre forn, no és de vent, a 160 graus li anirà bé. Quan estan a punt de treure, fan una oloreta, que jo m'he de controlar per no foter-me-les totes.
I encara no les havia posat a sa taula ben colocadetes a ses palanganes, que ja me n'han demanat, i no els hi he pogut fer una foto quan hi eren totes, així que... aqui deix sa foto incompleta. Si les feis, segur que vos sortiran, són molt bones de fer i surten molt bones.
1 comentari:
aquesta també cau!!!! :D
Publica un comentari a l'entrada