Avui he estat fent barres de torró i després he començat amb els codonys per fer codonyat. Quan he comentat al facebook, que els codonys eren súperhipermega aromàtics i que ferien un bon codonyat, sa madona m'ha deixat caure que ella havia de fer allioli amb el codony i que era ben bo.
Jo li som demanat "explicacions" i també he cercat la recepta per el google, així que aquest és el resultat
ALLIOLI DE CODONY
Ingredients:
- dos codonys madurs
- alls
- oli
- sal
Bollir els codonys sense els pinyols amb aigua i sal.
Refredar-los i escorrir-los.
Quan són freds, juntar-los amb els alls que volguem un pessic de sal i un bon raig d'oli.
Donar-li marxa i anar afegint oli per acabar de muntar l'allioli.
Jo som guardat l'allioli que ha sobrat dins un pot a la geler, com que no duu ou, aguantarà bé fins la propera vegada que en menji.
PS: crec que l'he deixat un poc fluix d'all, però amb el pollastre frit i les patates ha estat ben bo.
4 comentaris:
Mig encertat, jo sóc nascuda a Barcelona, però la meva família ve d'aquelles terres passant abans per la Seu, Civís i Salàs.
Jo hi he posat una cabeça d'alls sensera... És que m'agrada molt!!!
Boníssim, jo no l'he fet mai (allioli de poma sí, però).
El tastarè :)
de poma... mmmmmmm starbase aquest serà el proper que faré per tastar-lo
Hola!!!
DOncs mira, jo estic com l'Starbase: no n'he fet mai de codony. Però també estic com tu: no n'he et mai de poma!
Déu meu senyor! SI ni ha de coses per aprendre i fer sense sortir de casa!!
Salut, bonic!
P.S.: Vaig a llegir-me el post de la matança, que encara el tinc pendent!
Publica un comentari a l'entrada