dimarts, 18 de març del 2008

Robiols de crema

Ara casi fa un any de sa mostra de cuina, i un des mostrants, va fer uns doblegats de crema i albercoc, jo l'he fet però amb robiol. Així ho he fet:
PASTA ROBIOLS:
  • 1 Cd de sucre en pols
  • 400 gr de saïm
  • 3 vermells d'ou
  • 200 gr d'aigua
  • 1 tasseta de suc de taronja
  • 1000 gr de farina fluixa
CREMA:
  • 250 gr de sucre
  • 50 gr de sucre de vainilla
  • 3 vermells d'ou
  • 100 gr de maizena
  • una punteta de salsafran
  • 1 litre de llet
Elaboració: Per sa pasta, mesclar es saïm, els vermells d'ou, el suc de taronja, s'aigua i es sucre en pols, després quan això ja esta ben mesclat afegir-hi sa farina fins que sa pasta no s'aferri a ses mans. Estirar bé sa pasta amb un corró, i omplir-los amb crema i una culleradeta de confitura d'albercoc per damunt. Per tancar-los bé, banyar un poquet s'interior des cercle de pasta i fer sa forma de mitja lluna, amb una forqueta, acabar de tancar.