dimecres, 26 de març del 2008

coca de taronja

Ingredients:
  • 6 ous
  • una lliure de sucre (400gr)
  • mitja de farina de força
  • un tassó de suc de taronja.
  • sa pell ratllada de una taronja.



Elaboració:
Separar els blancs i el vermells de
s'ou, i reservar.
Pujar els blancs a punt de neu, i reservar.
Pujar el sucre amb els vermells de s'ou i afergir-hi el suc de taronja.
Mesclar la crema amb el blanc pujat i afegir-hi sa farina amb un cedas. Enllaunar-lo i enfornar.

2 comentaris:

CESC ha dit...

Quines coses més bones que fas al teu bloc. Precisament ahir vam tornar de Mallorca i hi hem pogut tastar tot de plats mallorquins fets a casa: robiols, crespells, panades, ensaïmada d'albercocs, trempó, guàtleres torrades... en fi. Tot boníssim. La meua dona i jo tenim bons amics a Mallorca i estem enamorats d'aquesta terra on ens sentim a ca nostra. Hem estat a Estellencs, un poblet preciós de la Serra de Tramuntana. Hi hem vist un munt de coses precioses (Valldemossa, Lloseta, Esporles, La Granja, etc.). Salutacions des de València.
P.S. Ens sorprén molt l'ús tan gran que feu del saïm (sagí en diem a València) en moltes receptes. Tanmateix, resulten boníssimes.

xisco ha dit...

Gracis per el comentari, algunes receptes son de casa, n'hi ha d'altres que les he cercades a llibres de cuina mallorquina, i n'hi ha un parell que són el resultat de proves perque ses receptes que trobava no anaven bé, ses coques de patata són una prova d'aquestes darreres. i es saïm, crec que es perque tothom feia matances, i com que era i es un producte abundant.., bé esper que no només mireu es blog, i que proveu de fer-ho. desde es capdellà, salut.