diumenge, 20 de juny del 2010

Guacamooooole

quan vaig estar fent ses pràctiques de cuina, en es golf de Bendinat, hi havia una cuinera mexicana, que m'ensenyà a fer es guacamole que ella feia.
Jo no dic que sigui ni millor ni pitjor que els altres, però és molt bo.

GUACAMOLE

INGREDIENTS:
  • alvocats
  • ceba vermella
  • pebre verd
  • tomàtiga cassé (sense pell ni pipes)
  • llima o llimona
  • cilantre
  • sal i pebre bo.
Elaboració:
Triar els alvocats madurs,  passar-los per el passa-purés i afegir-hi el suc del cítric per evitar que es rovelli.
Tallar la ceba, el pebre i la tomàtiga a brunoise.
Picar el cilantre o coriandre, li podeu dir com volgueu, però ha d'estar ben tallat amb es ganivet, res de picadora molinex.
Al puré des alvocats, afegir les verdures en brunoise, el cilantre, la sal i el pebre bo.
mesclar-ho tot bé, posar al punt de sal.
Ara ja se pot menjat amb truites de blat de moro, o amb talladetes de plàtan mascle fregides i amb un poc de sal.

Per empotar:
Omplir els pots fins a mig centimetre des tap, i tapar-ho ben fort.
Bollir 15 minuts des de que rompi es bull, per pots de 500 gr,

PS: és la primera vegada que faig conserva de guacamole, l'he tastat després d'haver bollit es pots per sopar i ha estat bo, però no sé si mantindrà sa conserva, jo crec que sí, per què no trob que sigui gaire diferent de qualsevol altre conserva.

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Caram, això del guacamole pinta molt bé!!! Nosaltres el comprem fet al Mercadona, però segur que no és tan bo com eixe que prepares tu. Salutacions

starbase ha dit...

Uau, una recepta de guacamole, feia temps que no hi pensava i ara a l'estiu és perfecte.

L'apunto com a pendent!! :)

xisco ha dit...

bé, crec que puc dir que ha estat una mala idea, tots els pots s'han tornat agres, es taps s'han abombat i es guacamole s'ha clivellat, han fet suc i han anat directament en es fems.