dissabte, 5 de juny del 2010

albercocs empotats!

fa dos o tres anys que en venir es temps dels albercocs me venen ganes d'empotar-ne.
Començ demanant-li consell a na xesca i quan m'acab decidint els nostros albercocs o ja mos els hem fotut o són massa madurs per fer sa conserva.
Enguany som alliberat a sa madona de confiança i som recorregut a unes fotocòpies que me donà na Mariàngels quan feia feina a Binifaldó. Són receptes d'un curset d'elaboració de conserves vegetals, n'hi ha de molt interesants, però jo avui només posaré sa dels albercocs.

CONSERVA D'ALBERCOCS AMB ALMÍVAR


INGREDIENTS:
  • Albercocs no gaire madurs.
  • 175gr de sucre.
  • 500gr d'aigua.
Elaboració:

Posar una olla d'aigua a bollir. 
Tallar el cul dels albercocs amb forma de creu i quan l'aigua estigui bollint, els hi ficam 30 segons, tot d'una, els ficam dins un altre recipient amb aigua i gel per tallar la cocció.
Començar a pelar-los per el cul, esmitjar-los anant alerta de no esclafar-los i després treure es pinyol que tenen. Reservar a un plat.
Prepar el líquid d'immersió, juntar les mesures d'aigua i sucre i ho seim al foc, quan rompi 
esbull, ho deixerem 3 minuts i ho aturarem.
 
Dins un pot colocar els albercocs i acabar d'omplir-lo amb el líquid encara calent.
Per si sa pella ha amollat alguna busca, convé pasar-ho per un cedaç i així evitam problemes.
Omplir fins a sa vorera, i tapar-lo, donar-li un parell de cops a sa taula per que s'aire pugi cap a dalt. i courer-lo al bany maria uns 20 minuts.
Deixar refredar i comprovar que el pot ha quedat al buit.
Conservar a un lloc fosc i fresc.

8 comentaris:

Francesc ha dit...

Fan una pinta boníssima. Si els veu Oreto... li agraden mooolt!!! A veure si en trobe a plaça i en faig conserva. Gràcies per la recepta. Salutacions

Mar Calpena ha dit...

Fa dies que porto de cap això de les conserves, però m'acolloneix molt pel tema esterilització. Una pregunta, quan dius que bulls el pot al bany maria, vols dir pot de fruita dins pot d'aigua, dins de segon pot d'aigua?

xisco ha dit...

ara te contestaré per el facebook amb foto inclosa.

xisco ha dit...

ara te contestaré per el facebook amb foto inclosa.

xisco ha dit...

ara te contestaré per el facebook amb foto inclosa.

xisco ha dit...

ara te contestaré per el facebook amb foto inclosa.

La cuina vermella ha dit...

Hola estimat amic!! Quina manera de conservar el bon temps, dins un pot!! magnífic!!

Chis ha dit...

Xisquet estimat, en tornar-hi t'has d'entretenir a compondre els albercocs mes atapits!