diumenge, 6 de juny del 2010

albercocs i cireres bones viandes!

bones viandes, sí! per què quan són madures, omplen sa panxa!

Avui som anat a comprar una lladriola de fang en es mercat de santa maria, i na Mariantònia, m'ha dit que si volia cireres, anès a ca seva a cercar-ne, i allà que som anat.

He pensat en fer un parell de pots de confitura, però són unes cireres molt petitones i he pensat que si en feia un parell amb almívar també quedarien curres.

CIRERES AMB ALMÍVAR
Ingredients:
  • cireres sanes i amb sa tija.
  • 500 gr de sucre
  • 1000 gr d'aigua
Elaboració:
Triar ses cireres, han de tenir tija i no estar colpejades.
Rentar els pots i deixar eixugar.
Rentar ses cireres i estener-les. Anar omplint es pots fins a dalt, pegant colpets a sa taula per què quedi ben ple.
Fer el líquid d'immersió, i omplir el pot amb el líquid calent.
Tapar i bollir 10 minuts des de el moment en que començi a bollir.

PS: és ben important que ses cireres estiguin senceres i amb sa tija, per què així no amollaran gaire líquid dins s'almívar i sa proporció de sucre es mantindrà estable, això vol dir que ni cristalitzarà per massa sucre ni se tornaran dolentes per manca d'aquest.

3 comentaris:

Chis ha dit...

Albercocs i cireres, bona vianda!
Bona vianda, sí, albercocs i cireres!
Perquè quan són madures van dins sa pa-an-xa!

Francesc ha dit...

Caram, Xesquet, ets tot un mestre confitaire!!! Aquesta també me l'apunte. Salutacions

La cuina vermella ha dit...

I a sobre son acabades de collir de l'abre!! ohyeah!