dijous, 27 de maig del 2010

entre una cosa i s'altre...

feia estona que no actualitzava el blog i he trobava que ja era hora de fer-ho, però ara a casa no estic cuinant ni dolç ni salat, amb un poc de sort torr un bistec o un troç de pollastre.
Per això vaig trobar que s'única manera i forma de fer-ho era amb alguna recepta de sa feinai com que ahir vaig fer albergínies farcides i no són com ses de ca nostra, he pensat que vos ho mostraria.

ALBERGÍNIES FARCIDES

Ingredients:
  • Albergínies
  • ceba
  • alls
  • carn molta mesclada
  • ous
  • moreduix
  • herbasana
  • sal, pebre bo, galleta picada.
Elaboració:

Xapar les albergínies, bollir-les i deixar-les refredar.
Tallar la ceba a bocinets i els alls a làmines.
Ho seim al foc i quan ja està sofrit, li afegim la carn.
 
Ara afegim sal, pebre bo, i les herbes, que tengui gustet, deixam que la carn es cogui, i mentres anam buidant les albergínies, capolant la carn d'aquestes i guardant la pell.
Quan la carn ja és cuita, li afegim la polpa capolada i ho feim coure un parell de minuts tot junt. Tastam de gust i ho corregim si fa falta.

Deixam refredar, quan és fret, li afegim  3 ó 4 ous i una bona quantitat de galleta picada, ho remenam amb ses mans i anam omplint les albergínies.
Les colocam a una palangana i les enfornam abans de servir.

PS: el cartell me l'han fet unes clientes. jijiji

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Una recepta que ha de ser boníssima. M'ha sobtat que bullis les albergínies xapades. Quanta estona les tens bullint? No se m'hagués ocorregut mai.
Això del cartell té el seu què... és molt simpàtic. Quin detallàs, no? ;D

xisco ha dit...

francesc, les bollim xapades, per que quan són cuites, serien més males de xapar sense romprer-les.
Les has de bollirel temps just per què sigui cuites però no passades, per què si les pases molt, quan treguis la polpa amb una cullera fotràs sa pell.

Francesc ha dit...

Gràcies pels teus consells. ;D