dijous, 18 de setembre del 2008

cocarrois de patata i ceba

Avui ha tornat a venir na Xesca, i per berenar hem preparat uns cocarroiets de patata, ceba i sobrassada, que han estat mel. Per actualitzar un poc sa recepta, hem empleat sa patata negre. Té es mateix gust que si el fas amb patata normal, però queda més modern.

INGREDIENTS:
  • pasta
    • 200 gr de saïm
    • 200 gr d'oli
    • 200 gr d'aigua
    • 1000 gr de farina fluixa
  • ceba novella
  • patates
  • sobrassada coenta
  • sal, pebre bo i oli d'oliva.
ELABORACIÓ:
  1. Fer sa pasta, i reservar.
  2. Tallar sa ceba petitona, i ratllar sa patata.
  3. Trempar-ho amb sal, pebre bo i oli d'oliva, i posar-ho a un colador, perque sa ceba amb sa sal, comença a amollar aigua.
  4. I fer es cocarrois de sa mida que se vulgui, posant-li un pessic de sobrassada.
  5. Enfornar a 180º fins que siguin cuits.

6 comentaris:

Francesc ha dit...

Escolta, esteu fets uns artistes la Chis i tu! Això del les creïlles (=patates) negres és molt curiós. Per on jo visc no n'he trobades mai. Salutacions

Chis ha dit...

A partir d'ara m'has de dir Margot!

xisco ha dit...

jajajaj, però només quan m'empagaeixi.

xisco ha dit...

ei, Margot, hem de reconèixer que aquesta foto, des cocarrois amb sa blonda, ha quedat moníssima, no sé si posar-la de fons de pantalla!

Anònim ha dit...

Margot ha dit:
és moníssima, talment noltros. Sobretot les coerrines de porcellí.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Eiiii! Patata violeta! D'on l'heu tret??? Jo tinc algunes receptes amb patata blava o violeta, però sempre les he portat de França perquè per aquí no les trobo enlloc. A França les anomenen Vitelottes i es troben als supers i als mercats. Uns amics nostres francesos n'han platnat al seu jardí...
Bé, encantada de conèixer-te i fins aviat!