diumenge, 28 de setembre del 2008

Calamars farcits

Avui, marató de cuina, un encàrrec per les 12:00, per versa no havia preparat res els dies anteriors, i per això he hagut d'aixecar-me a les 7 en bon diumenge!!! només tenia es pollastre rostit per fer ses croquetes!, havia de rentar es calamars, fer-los i una coca de verdura.

INGREDIENTS:
  • calamars que no s'esclatin quan estiguin plens
  • carn de porc molta
  • ceba
  • alls
  • julivert
  • ous
  • frígola
  • moraduix
  • herba-sana
  • tomàtiga triturada panses
  • farina
  • sal i pebre bo
  • oli
Elaboració:
Rentar els calamars i reservar es tentacles.
Dins un bol gros, posar sa carn molta amb ets ous, ses herbes i es tentacles fets trossets sal i pebre bo.
Omplir es calamars, jo ho faig amb una màniga, i tancar-los amb un "palillo".
Amb lo que mos queda de carn, feim pilotes, les enfarinolam i les fregim.
Enfarinolar-los i fregir-los. reservar s'oli i es calamars.
Per sa salsa, sofregir sa ceba quan és cuita, afegir una bona grapada de panses, un tassó de vi blanc. deixar reduir.
Afegir sa tomàtiga triturara, i sofregir.
acabar de coure es calamars i ses pilotes dins sa salsa. rectificar de sal

1 comentari:

Francesc ha dit...

Aquests calamars han de ser boníssims! Tens la mà trencada amb la cuina, eh?