dimarts, 4 de desembre del 2007

Es fer sa feina que he de fer,

sempre me fa peresa. Però en canvi per perdre es temps provant coses, i fent dois... sempre estic preparat.
He de preparar un menú per 75 persones, he de posar-me sense pensar-m'ho més a fer es torró que me falta, perque serà pasqua i encara no hauré fet ni es torró cru, ni es de vermell d'ou, ni es de coco. Però com sempre sa gola me pot... i jo i ma mare xerràvem de shortbreads i de galletes daneses, i m'he posat a mirar com se feien ses galletetes de ses caixes de ferro... Sa pasta no és difícil de preparar, però sa forma és ben mala de fer.
He cercat una recepta que pogués fer amb sa màniga, i encara ha estat difícil, era una pasta ni dura, ni blana, però que s'enganxava molt i havies de fer molta força per aconseguir que sortís per sa boquilla. Ara, es resultat espectacular... fan una oloreta, i un gustet...
Recepta:
300 gr de mantega en pomada.
100 gr de sucre en pols
40 gr de sucre de vainilla
1/2 culleradeta de sal
2 ous
400 gr de farina fluixa
1/2 culleradeta de canari.

Elaboració: Batre sa mantega amb sa batedora elèctrica, a ma crec que es impossible. afegir el sucre, després sa sal, els ous i batre una estona més. ha de quedar més o manco lligat. Afegir sa farina amb es canari, i fer forma amb sa màniga.
Encalentir el forn mentres se fa sa pasta a 150 graus si és un forn de vent, a 180 graus si en convencional, courer-les 12 minuts, s'han de treure quan tenen coloret, però no estan torrades.

1 comentari:

Chis ha dit...

per sort, no m'agraden ses galletes daneses