dissabte, 8 de desembre del 2007

MARXA!!! UNA PAELLA PER 150 PAX.

De primer paella mixta, i de postres coca d'albercocs, això és lo que
els hi hem fet en es motoristes de sa "2 diada internacional de motoristes", entre familiars, motoristes i curiosos, he fet una paella per 150 persones i no n'ha quedat ni un plat. Ahir també els hi varem fer es dinar... va esser un poc més elaborat, però només foren 110 persones... De primer menjaren sopa de nadal, de segon llom mexat amb albercocs i xulla, i de postres puding... menosmal que sempre tiram a ser generosos amb ses racions... perque en teoria havien de ser 75, i de 75 a 110... n'hi ha un raig.


PAELLA MIXTA
Ingredients:
4.500 gr de costelleta
4.500 gr de pollastre

3.000 gr de conill
4.500 gr de calamars

4.500 gr de gambes
4.000 gr de muscles
4.000 gr de ceba
4.000 gr de pebre vermell
3.000 gr de monjeta tendre
2.000 gr de carxofes
4.000 gr de tomàtiga
14.000 gr d'arròs

30 litres de brou.
Pebre vermell dolç

pebre bo
sal
un poc de colorant.
Elaboracio:

Sofregir sa carn, es calamar,
i deixar-ho fins que sigui ros.

Afegir sa ceba, i fer-hi un parell de voltes més, tirar-hi la resta de sa verdura, i donar més voltes. Posar-hi sa tomàtiga, i deixar-la coure un parell de minuts. Quan ha evaporat tota s'aigua, que se comença a aferrar, li afegim el pebre vermell dolç (en pols), i li feim una remenada
ràpida, i li tiram es brou, tot seguit
remenam,
i afegim ses gambes, un cop començi a bollir, el tenim una estoneta bull
que bull, controlant el nivell de l'aigua i s'hi tiren es musclos, quan torna a pendre força, li abocam s'arròs, i sense deixar de remenar, esperam uns 15 minuts i el deixam reposar.
NOTA: ses paelles que s'acaben al forn, no s'han de remenar, perque sa font de calor no és "directe", però ses que no caben als forns, s'han de remenar perque com que els hi ve es foc d'abaix, se socorrarien totes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

mmm fa menjera si, i aixo que jo no som arrossera, hauria passat mes gust del sopar del dia anterior, no tens fotos??
Chis

xisco ha dit...

no, perque sa maquina de fer fotos no és meva, es de ma germana, i l'havia de menester per no sé que, o per emprenyar, no ho tenc clar quina de ses dues coses trob més convincent.