diumenge, 13 de febrer de 2011

Com deia n'Albus Dumbledore

ha arribat el moment de triar, entre fer el que és fàcil, o el que es correcte...

Bé, això no és exactament el que volia dir, trob que canviaria un poc la frase, la modificació seria la següent:

Ha arribat l'hora de triar entre el que és fàcil, o el que et farà suar i treballar fort per assolir una fita.

Amb aquest esperit de superació és amb el que he acceptat la proposta que em va fer n'Alfonso Rodriguez, un professor de s'institut on me vaig començar a formar dins el món de la cuina, per anar a les llistes del PSIB-PSOE a Calvià.

La veritat és que no és una cosa que m'hagi costat gens d'acceptar, crec en aquest projecte i m'ha agradat la forma de fer les coses que tenen. Com a exemple possaria, la forma de redectar el programa electoral, fent una sèrie de reunions obertes a tothom, on es treballava per grups i es treien punts en comú, que després servirien de guia a l'hora de fer el programa.

Crec que la política municipal i balear, és completament diferent a l'estatal. La independència que reclamava als 18 anys, ara la veig amb altres ulls, entenc que hi hagi gent que la cerqui i que la exigeixi, però jo som arribat a la conclussió de què és millor lluitar per tenir una autonomia plena, dins un estat federal.

Per això deia aquesta frase abans, lo fàcil seria fer lo de sempre, agafar una papereta i anar a votar, que està molt bé i és molt important. però jo he pensat que podia fer qualque cosa més...

Com ja sabeu, ador, la meva llengua, tot i fer moltes errades, m'apassiona la cultura pròpia del lloc on vaig neixer, en aquesta vida entre madones n'he xerrat moltes vegades dels balls i del menjar, m'abelleix el territori que m'envolta amb la Serra, les platges, les garrigues..,

I jo des de la meva humil posició, vull lluitar per conservar-ho, però no conservar-ho dins una vitrina fins que arribi a fer olor a estantís, vull que sigui una cosa viva, neta, alegre i estimada per tothom, per això me vaig decidir a dir que sí, per què sé que les persones de l'agrupació s'estimen Mallorca i Calvià i ho faran.

Des de el meu punt de vista, la situació a "grosomodo" és la següent:

Les illes han estat ferides greument per uns predadors que li han xuclat la sang, l'han deixat minvada i lo pitjor de tot és que ara volen tornar al poder. Des de que són a l'oposició, han sortit un futimer de casos de corrupció, és cert que no només en el pp, però segur que no n'haguessin sortit ni de tres parts una, si haguessin seguit al govern.

Aquí a Calvià, la cosa aquests 8 anys amb el pp no ha anat gaire millor... Abans les temporades eren d'uns 8 mesos, es feien programes per l'hivern, hi havia moviment de gent, ara els hotelers tenen obert 4 mesos a l'estiu, i després tanquen deixant a la gent al carrer, sense atur i sense mitjà per sobreviure. Si no hi ha hotels oberts, aquest hivern, només n'hi ha hagut 2 crec, com volen que els comerços tenguin obert... s'ha de fer molta de feina per aquest costat, ajudes fiscals, bona promoció del patrimoni que tenim, cercar un turisme etnogràcic..

El que jo vull de Calvià i per Calvià és el següent:
Vull que els meus cosins i la seva generació, puguin viure a un lloc, on tenguin totes les necessitats cobertes, vivenda, serveis bàsics, treball i així quan siguin grans no faci falta que se'n vagis a altres bandes.
Vull que ens governin persones que estimin la nostra terra, la nostra gent i la nostra cultura. Vull que treballin per unir i integrar i no per crear desigualtats socials, ni beneficiar als seus amiguet....

I jo sé que això a Calvià i a Balears ho farà el PSIB-PSOE
 
P.S. esper haver-me explicat prou bé i que s'hagi entès tot el que he volgut dir... Si no ha estat així, perdonau, tenc el cap espes i ple de coses, mon pare a l'hospital, la cerca d'una feina per els horabaixes, l'emoció per aquest nou projecte.. així que me'n vaig a jeure, que ja és hora!

4 comentaris:

Francesc ha dit...

Benvolgut Xisco, et desitge tota la sort del món en aquest nou projecte teu. Estar a la política no és gens fàcil i encara menys amb el panorama actual. Malauradament, el PSOE valencià no és una alternativa al PP d'ací. Els altres moviments esquerrans són gairebé anecdòtics, per la qual cosa em tem un triomf aclaparador, una vegada més, del PP a València. No votaré una opció d'esquerra que no m'agrada per por a la dreta. Ja veurem què passa. La nostra llengua i el nostre país novament en joc. I a cada bugada perdem un llençol. Sort, Xisco. Te'n caldrà.

Rosa ha dit...

Veig que ho tens molt clar. Sort i que no et facin canviar gaire ni te cremis massa aviat! (no te podré votar perquè no visc a Calvià, però m'has convençut)

Massitet ha dit...

Molt bé, Xisco!! Felicitats per fer el pas endavant i traballar per les coses en què creus i que t'estimes!!! Amb tu a la llista, la cosa nomès pot anar a millor!!

Endavant les atxes, estimat!!!

xisco ha dit...

sé que estic molt sensible... però els vostres missatges m'han fet emocionar...

#miraquesonbuenaspersonas