Ja que aquests dies, tenim una il·lustre escocesa a Mallorca, enamorada de la cuina mediterrània, i aprofitant que ha acceptat venir a ca nostra, per veure les alimares, les torrades i després baixar a Palma escoltar musiqueta, m'he propost fer-li un menjar d'hivern, bo, senzill i sense gaire proteïna per què el sopar... serà feixuc, palabra!
Així que Rachel, va per tu:
SOPES DE MATANCES
Ingredients:
- 1 manat de grells
- 1 col
- 1 col de brotó
- 4 alls
- 200 gr de llom de porc
- julivert
- 2 tomàtigues de ramellet
- sal, pebre bo, pebre vermell dolç i oli
- pa de sopes
Tallar la carn a daus, salpebrar i reservar.
Posar una greixonera en es foc, amb un roll d'oli, afegirem els alls esclafats i daurarem la carn.
Quan sigui rossa, afegirem el grell, talladet a rodanxer, i un polsim de sal.
Així que vegem que s'ha cuit, afegirem el julivert talladet, i ratllarem les tomàtigues i els hi afegirem, ho deixarem coure una estona, i així com s'evapori un poc es suc, li afegirem la col a quadradets i ho sofregirem.
Afegirem unes cullerades de pebre vermell dolç, i ho remenarem, quan sentiguem que comença a fer olor, li tirarem un tassó d'aigua per què no es cremi, ho remenarem una estona més, i ho taparem d'aigua.
Deixarem que cogui, fins que la col sigui tendre, i afegirem els esclata-sangs i la col de brotó. courem 15 minutets i aturarem.
Ha de quedar una mica de brou per escaldar les sopes a l'hora de servir.
S'ha de tenir la verdura ben calenta, i fer sostres de pa de sopes, picadillo d'all i julivert i verdura.
Menjar amb pebres de cirereta.
9 comentaris:
Per a llepar-se'n els dits!!! Quina recepta més bona!! Ara, lleugereta no ho és gaire ;)
francesc, estic completament en desacord en lo referent a la lleugeresa d'aquesta recepta... jo amb un plat de sopes, quan han passat dues hores, estic a 29 de mes... són molt bones, però de carn en duen només 50 gr per hom.. això és una pixarada! :P
Hola xisco, bon dia. estic preparant un article pel diari de Sóller sobre blogs de cuina i havia pensat parlar del teu ( que m'agrada molt), si et pareix be. A l'article presento el meu blog http://cuinant-blog.blogspot.com/ i aprofito per fer un repàs dels blogs de cuina mallorquina més rellevants. En tenir-ho llest t'ho mostraré per si vols afegir alguna cosa. Que passis un bon dia.
HA HA HA HA HA!!! Xisco, ets únic!!! Besades
sa colflore no s'ha vist mai a unes sopes de matances!
si. si. si. Ja se que soc un torracollons dels més grossos!
Idò que hem de fer?
A la Rachel escosesa aquesta li dediques la arxifamosa sopa de matances??????? jorrrrrrrrrrrrrrrr , se m´han posat els pels com els de la gata quan veu al gos, bé això em servirà per demanar-te una sopa de matances quan vingui i que la facis sense xistar, perquè diré : vull la sopa de la Rachel , no sóc escosesa , però sóc catalana i per proximitat , com a mínim, em toca.
Un petonàs amb abraçadota apretà.
Ooooooooooohhhhhhhhhh!!
Quina enveja de la Rachel!! Passar uns dies amb la teva familia i menjar coses bones i de veritat!
Jo en vuuuuuuuuuuuuuuuuull!
Salut, bonic!
Hola Xisco, he llegado aquí gracias a Mai, y me ha encantado descubrir tu blog, y aprender vuestras costumbres.
Esta sopa se ve contundente y deliciosa
saludos
Gaby
hola Gabriela, Mai me lo ha comentado, espero que te enamores de nuestra cocina y de que la pongas en practica, un abrazo.
Publica un comentari a l'entrada