dimecres, 19 de gener del 2011

d'Es Capdellà amb amor..

no tenc record d'haver vist mai el programa que feia na Norma Dubal des de sa roqueta, però el que si record, i no per què sa meva família sigui un poc friki, sino per què va quaiar aquest eslogan a s'illa és el titol, que deia: "Desde Palma con amor".
Ja que aquests dies, tenim una il·lustre escocesa a Mallorca, enamorada de la cuina mediterrània, i aprofitant que ha acceptat venir a ca nostra, per veure les alimares, les torrades i després baixar a Palma  escoltar musiqueta, m'he propost fer-li un menjar d'hivern, bo, senzill i sense gaire proteïna per què el sopar... serà feixuc, palabra!

Així que Rachel, va per tu:


SOPES DE MATANCES

Ingredients:
  • 1 manat de grells
  • 1 col
  • 1 col de brotó
  • 4 alls
  • 200 gr de llom de porc
  • julivert
  • 2 tomàtigues de ramellet
  • sal, pebre bo, pebre vermell dolç i oli
  • pa de sopes
Elaboració:

Tallar la carn a daus, salpebrar i reservar.
Posar una greixonera en es foc, amb un roll d'oli, afegirem els alls esclafats i daurarem la carn.



 Quan sigui rossa, afegirem el grell, talladet a rodanxer, i un polsim de sal.
Així que vegem que s'ha cuit, afegirem el julivert talladet, i ratllarem les tomàtigues i els hi afegirem, ho deixarem coure una estona, i així com s'evapori un poc es suc, li afegirem la col a quadradets i ho sofregirem.


Afegirem unes cullerades de pebre vermell dolç, i ho remenarem, quan sentiguem que comença a fer olor, li tirarem un tassó d'aigua per què no es cremi, ho remenarem una estona més, i ho taparem d'aigua.

 
Deixarem que cogui, fins que la col sigui tendre, i afegirem els esclata-sangs i la col de brotó. courem 15 minutets i aturarem.



Ha de quedar una mica de brou per escaldar les sopes a l'hora de servir.
S'ha de tenir la verdura ben calenta, i fer sostres de pa de sopes, picadillo d'all i julivert i verdura.
 Menjar amb pebres de cirereta.

9 comentaris:

Francesc ha dit...

Per a llepar-se'n els dits!!! Quina recepta més bona!! Ara, lleugereta no ho és gaire ;)

xisco ha dit...

francesc, estic completament en desacord en lo referent a la lleugeresa d'aquesta recepta... jo amb un plat de sopes, quan han passat dues hores, estic a 29 de mes... són molt bones, però de carn en duen només 50 gr per hom.. això és una pixarada! :P

Juanan ha dit...

Hola xisco, bon dia. estic preparant un article pel diari de Sóller sobre blogs de cuina i havia pensat parlar del teu ( que m'agrada molt), si et pareix be. A l'article presento el meu blog http://cuinant-blog.blogspot.com/ i aprofito per fer un repàs dels blogs de cuina mallorquina més rellevants. En tenir-ho llest t'ho mostraré per si vols afegir alguna cosa. Que passis un bon dia.

Francesc ha dit...

HA HA HA HA HA!!! Xisco, ets únic!!! Besades

neula ha dit...

sa colflore no s'ha vist mai a unes sopes de matances!
si. si. si. Ja se que soc un torracollons dels més grossos!
Idò que hem de fer?

Mai ha dit...

A la Rachel escosesa aquesta li dediques la arxifamosa sopa de matances??????? jorrrrrrrrrrrrrrrr , se m´han posat els pels com els de la gata quan veu al gos, bé això em servirà per demanar-te una sopa de matances quan vingui i que la facis sense xistar, perquè diré : vull la sopa de la Rachel , no sóc escosesa , però sóc catalana i per proximitat , com a mínim, em toca.
Un petonàs amb abraçadota apretà.

Massitet ha dit...

Ooooooooooohhhhhhhhhh!!
Quina enveja de la Rachel!! Passar uns dies amb la teva familia i menjar coses bones i de veritat!
Jo en vuuuuuuuuuuuuuuuuull!

Salut, bonic!

Gabriela, clavo y canela ha dit...

Hola Xisco, he llegado aquí gracias a Mai, y me ha encantado descubrir tu blog, y aprender vuestras costumbres.
Esta sopa se ve contundente y deliciosa
saludos
Gaby

xisco ha dit...

hola Gabriela, Mai me lo ha comentado, espero que te enamores de nuestra cocina y de que la pongas en practica, un abrazo.