dimarts, 19 d’octubre del 2010

quan veia caçadors

de bolets, me pareixia súper factible, arribar a la muntanya i tornar amb un paner de bolets, preferiblement esclatasangs, però tot i haver-me apuntat a dues jornades micològiques, haver pujat a les penyes rotges des Capdellà, haver sortit amb es padrí Joan a cercar esclatasangs, mai en trob més d'un si és que en trob cap...
Així que com que avui he tengut ganes d'anar a cercar bolets, he preparat tot es trastum, paner per la collita, ganiveta plegable, per no tallar-me jo i poder tallar el cul als bolets, el llibre dels caçadors de bolets per identificar-los i un respallet per fer-los un poc nets.

Un dels motius de no trobar bolets, deu ésser que me cans de mirar en terra i començ a cercar animalons, faig de badoc, i cerc tortugues, me qued quiet amem si surt cap cabrit que estigués amagat per por... però això fa que sigui hora de partir per què el sol comença a baixar... Així que faig mitja volta, i de cop trob 3 blaves.
Lo primer que he fet ha estat mirar d'identificar-les, com que aquest dissabte n'havia vist al molí, no m'ha estat gens dificil.
Després he agafat el llibre de caçadors de bolets i m'he asegurat que fossin blaves, Russules els hi deia el llibre. I quan ja he estat segur, les he tret, seguint els passos que me va dir el micòleg de l'any passat, estirar el bolet, amb l'ajud del ganivet, fent que vengui el cul del bolet, per què si el tallam, deixant el cul dins la terra, pot infectar la micorissa i fer que el fong es mori, i causar un dany molt greu a la zona.
Així que quan he tengut les blaves en es paner, he partit cap a cases. Quan he arribat a cases, mon pare m'ha dit que no eren blaves, jo les he agafades i he partit al bar a mostrar-les i que me diguessin quina raça eren... tothom ha dit blaves i ben curres!
Jo les he fet netes,  i he preparat el meu sopar

FRITATA DE BLAVES
  Ingredients:
  • 3 blaves
  • 1 patata
  • 1/2 ceba
  • 1 ou i un vermell
  • sal i pebre bo.
Elaboració:
Pelar les blaves i fer-les bocins.
Pelar les patates, tallar-les a bocins i poxar-les.
Tallar la mitja ceba a juliana i sofregir-la, quan sigui transparent, afegir les blaves.
Incorporar la patata i quan tot sigui calent, afegir el blanc d'ou batut, donar 4 voltes dins la pella i posar al plat.
Afegir els vermells d'ou cruus damunt de tot.





PS: jo m'he fet el blanc de l'ou ig frit mig torrat.

2 comentaris:

starbase ha dit...

Aquestes no les he tastat mai. Jo he quedat per anar a caçar bolets dins de dues setmanes, a veure si agafo el meu primer bolet... només hi vaig anar un cop i em vaig tornar amb 'zero points'... :)

xisco ha dit...

jajaja, conec la sensació...