diumenge, 27 de març de 2011

feia estona que no escrivia

però avui tenia ganes de fer-ho. He anat a sa paella que havia preparat s'agrupació per celebrar les falles al Toro, on hi ha una colònia bastant nombrosa de valencians. La experiència ha estat total, per què estic avesat a fer arrossos, però amb foc de butà, i allà ho hem fet amb llenya. La cosa ha anat així:

He arribat allà devers les 12 del migdia, i m'he atracat als companys, he demanat mem que podia fer, però les preparacions ja estàven pràcticament fetes.
Hi havia un home, amb un garrot, fent clotets per anivellar les cames del que seria el soport de la paella, com a nivell, empleaven la mateixa paella, amb un poc d'aigua.

Quan ha estat anivellat, hem començat a fer el foc, un torcaboques banyat amb oli, ha servit com a accelerant i la llenya prima ha començat a cremar. després llenya un poc més gruixada, i  la paella amb oli damunt la flama.
Hem fet les gambes i les hem reservat. hem seguit amb la carn fins que ha estat ben daurada, seguit del calamar i després verdures (carxofa, pebres, mongetes i fessols) no li hem posat ni tomàtiga ni ceba, li hem afegit devers dos litres d'aigua i quan s'ha evaporat, l'hem tret de damunt el foc.

Hem anat a fer unes cervesetes i uns vinets, i quan la gent ha vengut de l'acte de palma, l'hem tornat a seure al foc, un foc ben viu i li hem afegit l'aigua que li tocava, fins que ha bollit, hem fet el brou i hem tirat l'arròs, hem remenat 5 o 6 minuts, fins que l'arròs ha amollat el midó, li hem posat les gambes i els musclos i quan ha estat sense brou, li hem afegit el picadillo per damunt. Ho hem posat a la taula i hem esperat uns 10 minutets amb l'arròs tapat.
Ha estat un arròs meravellós, no esperava que fós així de bo, n'hem pogut refegir, i hem xerrat una bona estona.

A l'hora del cafè un altre experiment, INCREÏBLE per fer cafè per tothom:
Una olla damunt el foc amb 3 litres d'aigua, quan ha bollit el treuen del foc i li afegeixen 250gr de cafè molt, el deixen infusionar una estona, el colen amb un colador de tela i taxaaaaaaaaaaaaan, un cafè espectacular...

Per baixar tot el menjar i el beure, una ballada amb un dels grups que menys m'agraden de tota s'illa, però que per els que organitzen les ballades a calvià deuen ser els més rentables o els millors...
Així que després d'això, he pujat a casa, rebentat però content, i sense ganes de mourer-me del sofà, després m'he decidit a escriure aquest post i així mirar d'agafar ritme amb el bloc una altre vegada.

2 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Nen, la de l'arròs me la copio. I me n'alegro de que escriguis.

Massitet ha dit...

Ei, aquesta paella fa una pinta brutal. I fet amb llenya, ja no cal dir res més...
I m'ha fet gràcia el café que descrius. Saps que ja l'havies provat? És com l'ha fet ma mare tota la vida! Café de calcetí, es diu al Maestrat... :-P

Salut!