dijous, 5 de novembre del 2009

s'aguisat de na Xesca

Jo anava a fer cuinat, però m'han duit un kilo de rajada i he consultat a la madona de ca'n Loi. El resultat és aquest:

AGUIADET DE RAJADA
Ingredients:
  • 2 Cd d'oli d'oliva................................... 5 points
  • 2 cebes.................................................. 0 points
  • 2 pastanagons...................................... 0 points
  • 3 tomàtigues........................................ 0 points
  • 150gr de mongetes tendres............... 0 points
  • 150 gr de cols de brusel·les................ 0 points
  • uns brotets de frígola...........................0 points
  • 400 gr de patata.................................. 5 points
  • 1000 gr de rajada................................ 3 points*
  • 2 cubs de brou de peix........................ 0 points
Elaboració:
Tallar la ceba a daus i sofregir-la ceba amb l'oli, afegir la tomàtiga a daus fins que faci una salseta.
Fer bocins de mongetes i es pastanagons tallar-los a rodantxes o a mitges llunes. Afegir-ho al sofregit, i després posar les cols.
Tapar d'aigua i posar-hi el brou de peix.
Quan arranqui el bull deixar coure 15 minutets i afegir-hi les patates rompudes a cantons, i la frígola.
Després de deu minuts afegir els brots de colflori, i deixar coure 5 minutets.
Posar la ratjada i deixar coure 5 minuts.

Punts:
Sumar tots els punts menys els que són a sacietat -----> 5+5=10
Dividir-ho entre el nombre de gent que en menjarà----> 10:4=2'5
Afegir-hi els punts de la rajada------------------------> 2'5+3=5'5
Entre 4 persones serien 5'5 points per hom!

1 comentari:

Chis ha dit...

Vull fer constar en acta que jo mai he fet aquest plat perquè jo no menj peix ni marisc... però en el cas d'haver-lo de fer, l'hauria fet així... improvisació total! ara... les patates abans que la rajada eh!!