dijous, 7 d’agost del 2008

palos de crema

Ingredients:
  • 250 gr d'aigua
  • 100 gr de mantega o margarina
  • 150 gr de farina fluixa
  • 10 gr de sal
  • 10 gr de sucre
  • 3 ous
Elaboració:
Posar a bollir s'aigua i sa mantega, esperar fins que sigui fos.
Pesar la farina amb el sucre i la sal, passar-ho per es sedàs i quan sa paella amb s'aigua i es greix bull, li tiram TOT DE COP i començam a remenar. (jo primer li fic es turmix, i així me queda més fi, després quan comença a espessir, ja li faig voltes amb sa cullera de fusta). courer-ho devers 2' a dins sa paella, remenant sense aturar.
Posar-ho a un bol i deixar refredar 5 minuts. Ara, fer un parell d'estiraments amb el braç i agafar una bona cullera de fusta.
ATENCIÓ!!! Ara s'han d'afegir els ous un a un, però no s'ha de ficar es segon ou, fins que la pasta s'ha begut completament el primer, i així successivament fins que li hem ficat tots els ous.
Deixar refredar sa pasta, i agafar una màniga amb una boquilla d'estries i donar la forma als palos. Coure a 180º si és un forn amb ventilador i a 200º si no té aire, en teoria, s'han de coure 20', però jo els deix fins que se veuen ben cuits, perque si queden humits per dins, després tornen blans i perden tota sa gràcia.
S'han d'implir en ser frets, de lo que més agradi, en el meu cas, CREMA!!!

1 comentari:

Francesc ha dit...

Mare meua quin pecatòrum! Això ha de ser tan bo! Per cert, com es pot fer una bona crema per a farcir-los? Per ací els anomenem "pals catalans". Ets un crac! Salutacions.