dissabte, 10 de novembre del 2007

Després d'un parell de dies cercant,

ahir vaig trobar sa melasa, a una botigueta anglesa de costa den blanes, que si no sabs com ses diuen ses coses en anglès, no fa falta hi vagis, perque no t'entendran. Bé sa qüestió és que, com que ja tenia sa melasa, vaig haver de fer ses galletetes de gengibre.
GALLETES DE GENGIBRE
1/4 ct de sal
3/4 ct de bicarbonat
2 ct de gengibre, en pols, o fresc ratllat
1 ct de canyella
1/4 ct de nou moscada
1/4 ct de clau en pols
115 gr de mantega
100 gr de sucre
100 gr de sucre moreno
160 gr de melasa
1 ou
420 gr de farina



Primer s'ha de preparat tot i quan se té tot a sa taula, s'han de mesclar ses espècies, amb sa sal, sa farina, i es bicarbonat.

A un altre bol, mesclar, es sucres, sa melasa, i sa mantega, quan tot això ha fet una mescla homogenia, s'hi afegeix s'ou., i un cop se l'ha begut, s'hi va aficant sa farina, i se pasta.

Quan se té sa pasta feta, se xapa, i s'ha de posar dues hores a dins sa gelera per poder-la emplear.




Quan s'ha refredat, s'ha de fer com si fóssin crespells, per courer-los només han d'estar 7-8 minuts a 175-180 graus. Si es forn és d'aire, a 16o.
Aquestes les he fet per pensar-les a sa botiga, i que facis oloreta, per això abans d'enfornar-les amb una canyeta li he fet un forat, per poder-hi pasar després un fil i fermar-les de ses bigues.
Si les feis, ja veureu quin gust més bo i quina oloreta.