dimecres, 13 d’octubre del 2010

ja era dissabte,

i havíem quedat a les  vuit dins es forn, per berenar.
Començarem a parar taula i a fer cafè, treure llesques de pa, embotits variats, croissants, tomàtigues i altres classes de viandes, per alegrar-mos sa panxa. Quan vàrem tenir sa panxeta ben plena, vàrem desparar sa taula, començava la trobada.

1ra Trobada de cócs i coques a Vinaròs




Arrancàvem amb ganes i alegria, volíem avançar feina per no anar de cul. Tallàvem tomàtigues, pebres, cebes per fer el trempó, disfrutàvem fent bromes mentres premiem bledes i espinacs, i ploràvem tallant ceba per els cocarroiets de sobrassada.
 



Per fer les diferents pastes, calculàvem proporcions de saïm,
mesuràvem farines i llevadures i mediem
el volum dels olis i  de les aigües.
Fèiem una viada, n'Speedi Gonzàlez en comparació
pareixia una vella de 150 anys, vàrem haver d'aturar en sec
, i esperar que arribés la gent.


Els primers en arribar foren n'Starbase, la seva germana Laia i en Roger, que tot d'una volgueren fer feina i noltros no mos varem poder controlar més, i mos tornarem a posar en marxa.




Així començarem a fer bolles coques de patates, a escampar pasta per fer coques de trempó, pebres i verdures amb arangades, i a fer el cordó de la vorera per decorar.

Arribava més gent, ara era el torn de na Sara-maria Valls, na Mar Calpena i la rachel d'escòcia.
Aquesta darrera, al·lucinava, no sabia estar quieta, la seva càmera no donava a basto, quan miraves els seus ulls, tenies la sensació de que li feia por tancar-los per si es perdia alguna cosa. La seva plagueta es deguè quedar sense fulles, i fou a les hores quan va començar a ajudar per tot.
Per què tothom pogués fer alguna cosa, reservàrem els cocarrois per fer-los entre tots.
Férem bolletes i començarem la classe pràctica:
 
1er formar un disc esclafant la bolla.
2on farcir el disc.
3er tancar el disc, donant forma de cocarroi i reforcar la junta fent el cordó.

Això va ésser molt divertit, els bloggers es desesperaven, n'hi havia que pensaven que ho feien bé, però va ser un jovenet, en Guillem, al qui li va sortir millor, era un crac aquest jove!
Quan vàrem tenir els 150 cocarrois fets, començà la demostració del poderio vinarrossenc.


El Nacio, mos va mostrar a fer els meravellosos repassos, un procés bastant singular, sobre tot per què li foten la mescla de farina, sucre i canyella sense pastar-ho, i després una mica de llimona ratllada, un raig d'oli i un altre d'aigua i ho tapen amb la pasta, rollo papillote, i al forn. N'starbase va fer un video meravellós.





Per acabar d'arrodonir el dia, la Gran madona de la casa, mos va fer un arròs al forn amb butifarra d'arròs i  unes patates amb pell, dignes d'admiració.



 Paràrem taula per 48 pax al carrer de Santa mònica, i tothom a seure.
La resta del dia va ésser disfrutar del menjar, cosa que sabem fer molt bé, i gaudir de la gent, cosa que encara feim millor.
Els que partiren prest, no tastaren l'ensaïmada, des de aquí torn a repetir... vos foteu!!! i alguns dels que quedàrem, com na Susanna Fruto i jo mateix, no la tastarem  la de sobrassada per badocs!.
Mos haguerem d'aixecar de la taula, per què mos va començar a ploure, però ja eren les nou del vespre, tot i així acabàrem la jornada amb un ball de gegants i el meravellós ball dels nanos, amb aquella dona que feia: aixíííí!
Quan ells varen partir, encara varem xerrar fins prop de les dotze, bona hora per anar a dormir.



8 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Llàstimad d'haver de marxar... Quines ganes de provar l'ensaïmada de sobrassada i de veure els nans!!! Però... Ho repetirem!! Gràcies!!!

xisca ha dit...

Gràcies per contar-ho, es veu que vos ho vàreu passar bé. Ho he vist també el bloc de Starbase. Feis molta enveja , sana eh!!!!

Una abraçada

Cuinetes ha dit...

I tant que ens vem fotre!!! Quin pecat no haver tastat l'ensaimada!!!!

El Guillem va gaudir moltíssim de la vostra classe pràctica "cocarroienca"! Dilluns ensenyava les fotos al Kike (de la Cuina Vermella) i li explicava pas per pas com s'havia de fer! Quin fart de riure!

Moltes gràcies per l'experiència! Feu uns còcs i un cocarrois espectaculars!!! Una abraçada!

starbase ha dit...

Aquest dissabte quedarà per molt de temps...de fet serà per sempre a la meva memòria.

Ara, un cop destil.lades les emocions i aposentats els records us puc dir als olletos, a la Xesca i a tú mateix que estic ben orgullòs d'haver-hi estat aquesta jornada.

Merci per les paraules amables :)

kissumenja ha dit...

Jjajajaj! Tinc video de la senyora que fa aixíííí!! Jjajjaj!

No vaig tastar la de sobrassada, però badoc tu, vale??? ;-)

Un plaer haver passat aquesta experiència amb vosaltres!

Susanna F.

xisco ha dit...

jo estic contentíssim de que tot hagi anat tant bé, m'agraden tots els vostres missatges, però només he de dir una cosa:
SUSANNA TU I JO SOM UNS PUTES BADOCS!!! per què els que vàren fugir per por a que fessim foie amb ells, és normal que no la tastassin, però noltros, que la vàrem tenir a les mans.... BADOCS!!!!
jajajjjjja

#lafarinafagirarelmón

Massitet ha dit...

Xisco estimat, quin fart de riure!
M'han agradat molt els dos posts que has fet, de veritat! La dona que fa així! jajajajja

Moltes gràcies per la complicitat: si vosaltres no haguésseu dit "sí" a una proposta inaudita, impossible, això no hagués segut!!

Moltes gràcies, estimat!!

Mar Calpena ha dit...

Has descrit perfectament com ens sentíem, no podíem tancar els ulls! Un dissabte per recordar, però sobre tot per repetir, eh???