dimecres, 28 d’octubre del 2009

ja som trencat ses primeres olives!

N'Ana, sa sogre de sa meva germana, me va fer arribar una bosa d'olives, ahir les vaig trencar i salar, avui les he posat dins els pots amb el fonoll i sa cirereta.

Ingredients:
Olives
1 ou fresc
aigua
sal
branques de fonoll
cireretes.

Preparació:
Trencar les olives i rentar-les. anar triant ses bones de ses dolentes.
Afegir sal a s'aigua fins que s'ou suri. Segons na Caty Juan del Corral.... poma com ella tota sola... sa part de s'ou que surti de s'aigua... ha de ser la mida d'una moneda de les de cent pesets, DE LAS DEL REY JUAN CARLOS.... que es de poma!

Bé anar alternant capes de fonoll i de cireretes amb ses olives, quan heu omplit es pot, tapar d'aigua. Fer un niu de fonoll que faci funcions de tap i mantengui ses olives cobertes d'aigua.

No sé exactament quin temps han d'estar a menjar-se... supos que fins que sa gola me les faci encetar.

2 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Quan era més jove en feia d´olives , però ara les compro fetes.Un dia ho provaré amb aquesta recepta.
Gracies per la recepta.

Francesc ha dit...

A Beneixama, quan preparem olives, també mesurem la sal amb "el punt de l'ou", com tu fas a la teua recepta. Salutacions